digital.bgMoбилните приложения за комуникация са неизменна част от ежедневието и постоянно

...
digital.bgMoбилните приложения за комуникация са неизменна част от ежедневието и постоянно
Коментари Харесай

Колко сигурни са мобилните приложения за комуникация

digital.bg

Moбилните приложения за комуникация са неизменима част от всекидневието и непрекъснато ни свързват с хора, които се намират във всяка точка на планетата. Платформи като WhatsApp, Viber или Skype улесняват доста общуването, без значение дали става въпрос за чат, телефонен диалог или видео позвъняване. Колкото повече използваме мобилни приложения от този вид, обаче толкоз доста информация споделяме за себе си с тях. В избрани обстановки това може да се трансформира в огромен проблем.

Поверителната информация, която споделяме във WhatsApp, Viber или Skypeе значимо да не попадне в непознати ръце или да бъде споделена без знанието ни с рекламодателите и други тракери на трети страни. Едно от най-ефективни решения, което се опълчва на тази цел е " End-To-End Encryption " системата за криптиране на информацията. Това е наложителен съставен елемент, който предлага още едно в допълнение равнище на сигурност, до момента в който поддържаме връзка от смартфоните, оповестява SlashGerar.

 



 

Всеки път, когато стартирате чат с даден човек се генерират два ключа за сигурност, като единия е конфиденциален, а другия обществен. Вторият от тях е неповторим за самото устройство, до момента в който първия е забележим за всеки, който може да прочете известието и се съхранява в сървъра, което обработва приложението. Когато пишете на другар той получава обществения ключ, който се употребява за декодиране на известието по този начин, че единствено вашия персонален подобен да го дешифрира.

 

Целият развой се повтаря за всяко нещо, което пратите в чата и лишава към няколко милисекунди. Така системата подсигурява, че единствено верния човек ще види известието. Криптирането от двете страни е основна характерност, която би трябвало да е водещ фактор при избора на мобилно приложение за връзка. Тази функционалност се поддържа от Viber, iMessage, WhatsApp, Telegram и Line, само че не се предлага от Фейсбук Messenger, Snapchat и Instagram.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР